ENG
SWE

Mind Riders

Mentaali -valmennus

Sinulle Ratsastaja, joka haluat kehittää itseäsi ratsastuksen lisäksi myös mentaalisesti taitavaksi!

Haluat ratsastaa luottavaisin mielin, nauttien yhteistyöstä hevosen kanssa positiivisella tunteella.

Mind Riders -koulutukset tarjoavat mahdollisuuden kehittää psyykkisiä taitoja, mielen voimaa, itsevarmuutta ja keskittymiskykyä ratsastuksessa ja hevosten kanssa toimiessa.

Koulutuksessa opit ymmärtämään hevosen ja ratsastajan välistä vuorovaikutusta sekä omien ajatusmallien vaikutusta ratsastuksessa.

Koulutus on mahdollista suorittaa verkkokurssina, ryhmävalmennuksena tai sinulle räätälöitynä henkilökohtaisena koulutuksena.

Valitse sinulle sopivin koulutus

Saavuta unelmatila ratsastajana.

Mind Riders Mentaali -koulutuksessa opit keinoja millä kehittää mielen voimaa, tunnetilojen säätelyä, itsetuntemusta,  rohkeutta ja keskittymiskykyä.

Hevonen on kuin ratsastajansa peili. Se miten ajattelet, toimit ja tunnet, heijastuu hevoseesi.

Tunnistatko itsesi alla olevista kohdista? 

 • Menetätkö toisinaan malttisi tai onko sinun vaikea hyväksyä epäonnistumisia ja virheitä? Hauaisit oppia armeliasuutta ja hyväksyntää itseäsi ja hevosta kohtaan.
 • Koetko jännitystä, ahdistusta tai pelkoa ratsastuksessasi? Haluaisit mieluummin ratsastaa luottavaisin mielin, nauttien yhteistyöstä hevosen kanssa.
 • Huolestuttaako sinua, että hevonen säikähtää etkä pysty hallitsemaan tilannetta?
 • Teetkö omassa mielessäsi kauhutarinoita, mitä kaikkea kamalaa voi tapahtua?
 • Mietitkö, miksi jotkin asiat ratsastuksessa tehdään tietyllä tavalla?
 • Huolestuttaako sinua mitä muut ajattelevat sinusta, kun ratsastat? 
 • Kaipaatko vinkkejä, miten voit kehittää istuntaasisi ja tasapainoasi ratsastuksessa?

Jos haluat mielummin onnistumisen tunteen positiivisen ratsastuskokemuksen myötä, kannattaa kurssille lähteä heti. Mitä nopeammin saat nämä loistavat keinot käyttöösi ratsastuksessasi, sen nopeammin pääset harjoittelemaan niitä käytännön tasolla. Näin taitosi karttuu ja pääset etenemään seuraavalle tasolle ratsastuksessasi. 

1. Mentaalitaidot

Näiden oppien avulla ratsastaja oppii tunnistamaan ja ymmärtämään ahdistuksen, pelon ja jännityksen syitä ja ilmenemismuotoja sekä löytää toimivia keinoja niiden hallintaan. Tämä parantaa stressinsietokykyä ja helpottaa uusien asioiden oppimista. Aivojen neuroplastisuuden ymmärtäminen antaa ratsastajalle välineitä kehittää mielen ja kehon yhteyttä, mikä näkyy parempana ratsastussuorituksena. Päivittäiset mentaaliharjoitukset tuovat konkreettisia tuloksia sekä arjessa että ratsastuksessa.

2. Ajatusten Hallinta

Ratsastaja oppii, miten ajatukset vaikuttavat hevoseen ja itseensä, ja saa työkaluja ajatusmallien muokkaamiseen. Positiivinen sisäinen puhe, uskomusten tunnistaminen ja toimimattomien ajatusten muuttaminen parantavat ratsastajan ja hevosen välistä yhteistyötä ja kehitystä. Tämä auttaa rakentamaan vahvemman ja luottamuksellisemman suhteen hevoseen. Ajatusten voimalla joko kehityt tai taannut ratsastajana, riippuen ajatuksistasi.

3. Tietoinen Läsnäolo

Mindfulnessin eli tietoisen läsnäolon harjoitukset auttavat ratsastajaa tulemaan tietoiseksi omista ajatuksistaan ja tunteistaan. Tämän avulla ratsastaja oppii säätelemään ja muuttamaan tunnetilojaan, mikä parantaa suoritusta ja vähentää stressiä. Mielikuvaharjoitukset ja visiointi auttavat ratsastajaa saavuttamaan ihannetilan ja parantavat keskittymistä sekä mielenhallintaa. Tunnetilojen säätelyllä on keskeinen merkitys hevosten kanssa toimiessa.

4. Itsetuntemus ja Itsevarmuus

Itsetuntemus ja itsevarmuus ovat keskeisiä tekijöitä hevosten kanssa toimimisessa. Kurssi tarjoaa tietoa eri persoonallisuustyypeistä ja siitä, miten persoonallisuuspiirteet vaikuttavat hevosten kanssa työskentelyyn. Tämä ymmärrys auttaa ratsastajaa hyödyntämään omia vahvuuksiaan ja sopeutumaan erilaisiin hevosiin, mikä tekee yhteistyöstä sujuvampaa ja tehokkaampaa. Stressitila muuttaa ihmisen persoonaa ja tämäkin asia on hyvä oppia tunnistamaan ja tiedostamaan.

5. Epäonnistumisista Voimavara

Ratsastaja oppii kehittämään psyykkistä palautumiskykyään (resilienssiä) ja saa konkreettisia keinoja selviytyä takapakeista, häpeästä ja epäonnistumisen pelosta. Tämä osio korostaa oppimisen merkitystä vaikeina aikoina ja haastavissa tilanteissa, mikä auttaa ratsastajaa näkemään epäonnistumiset oppimiskokemuksina ja vahvistaa henkistä kestävyyttä. Traumojen aiheuttamien pelkojen ylitse pääseminen vaatii aikaa ja hyväksyntää. Joskus mentaalitaito koulutuksen lisäksi voi olla tarpeen psykiatrin tai psykologin apu.

Ratsastajan Työkalupakki: 

Vinkkivideoita Ratsastajille 

Ratsastajan työkalupakki sisältää käytännön esimerkkejä ja harjoituksia, jotka auttavat parantamaan ratsastajan istuntaa ja kommunikointia hevosen kanssa. Vinkkivideot tarjoavat hyödyllisiä neuvoja apujen ajoittamiseen, hevosen herkkyyden, notkeuden ja reaktiivisuuden parantamiseen. Näiden videoiden avulla ratsastaja voi kehittää taitojaan omatoimisesti ja hyödyntää oppimiaan keinoja myös ratsastuskoulun tunneilla.

Koulutus vaihtoehdot

Mind Riders Ratsastajan Mentaalitaidot -verkkokurssi alkaa 1.8.2024

Erittäin kattava verkkokurssi sisältää 6 eriaiheista moduulia mentaalitaidoista ratsastajille. Moduuleissa on Suskin luennot ko. aiheista ja lisäksi tarinoita hänen omista kokemuksista vuosien varrelta hevosalalla.

Voit opiskella omatoimisesti omalla ajalla. Luennot ovat helposti kuunneltavissa arjen touhuissa. 

Sisältää 6 kuukauden jäsenyyden ja pääsyn kuukausizoomeihin.

 1. Mentaalitaidot: Opi tunnistamaan ja hallitsemaan ahdistusta, pelkoa ja jännitystä. Ymmärrä stressin vaikutukset ja hyödynnä aivojen neuroplastisuutta parantaaksesi ratsastussuoritustasi. Ihmisen kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin vaikutus.
 2. Ajatusten Hallinta: Selvitä, miten ajatuksesi vaikuttavat sekä hevoseen että itseesi. Opit muuttamaan negatiivisia ajatusmalleja ja vahvistamaan positiivista sisäistä puhetta, mikä parantaa yhteistyötä hevosen kanssa. Opi tunnistamaan negatiiviset uskomukset ja muuttamaan niitä.
 3. Tietoinen Läsnäolo: Mindfulness-harjoitukset auttavat sinua tulemaan tietoiseksi ajatuksistasi ja tunteistasi, parantaen tunnetilojesi säätelyä ja keskittymiskykyä ratsastuksessa. Ne auttavat myös stressitilan laskemisessa.
 4. Itsetuntemus ja Itsevarmuus: Ymmärrä, miten persoonallisuuspiirteesi vaikuttavat hevosten kanssa toimimiseen. Itsetuntemuksen ja itsevarmuuden avulla parannat yhteistyötä erilaisten hevosten kanssa.
 5. Epäonnistumisista Voimavara: Kehitä psyykkistä palautumiskykyäsi ja opi selviämään takapakeista. Näe epäonnistumiset oppimiskokemuksina, jotka vahvistavat henkistä kestävyyttäsi.
 6. Ratsastajan Työkalupakki: Käytännön harjoituksia ja vinkkivideoita istunnan kehittämiseen ja kommunikoinnin parantamiseen hevosen kanssa. Nämä työkalut auttavat sinua kehittymään omatoimisesti ja hyödyntämään oppimaasi myös ratsastuskoulun tunneilla.

Ilmoittudu
[email protected]

tai +358400307493 

 360 €

Osta verkkokurssi

Mind Riders -jäsenyys 12 kk,

alkaa 1.8.2024 

Jatkossa voit liittyä jäseneksi ympäri vuoden.

Sisältää: 

Mind Riders kuukausizoomit, jotka ovat jokaisen kuukauden viimeisenä tiistaina klo 19- n. 20.30

Kuukausizoomien aiheet sisältävät mentaalitaitoja, ihmisen kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin liittyviä aiheita sekä ratsastukseen ja hevosten käsittelyyn liittyviä aiheita ym. Luentojen lopuksi kysymyksiä ja vastauksia sekä osallistujien kokemusten jakamista.

Pääsy "Mind Riders Jäsenet" Facebook ryhmään, jossa on mahdollisus keskustella jäsenten kesken ja esittää kysymyksiä sekä kertoa omista kokemuksista.

Suskin henkilökohtaiset valmennukset jäsenedulla.

Alennuksia Mind Ridersin järjestämiin koulutuksiin.

Alennuksia Mind Riders Oy:n verkkokursseille.

Jäsenmaksu on 120€

Kun maksat jäsenmaksun kokonaisuudessaan 31.8.2024 mennessä on hinta 97 €

Ilmoittaudu jäseneksi
[email protected] tai +358 400 307 493 

120 €

tai 97€ 31.8.2024, kun maksat mennessä.

Liity jäseneksi

Henkilökohtainen Mind Riders Mentaalitaito -minivalmennus

Puhelimitse tai zoomin kautta. Kaksi.n. 45 min valmennuskertaa.

Tämän valmennuksen aihe mukautetaan erityistarpeidesi mukaan, oli kyseessä sitten ratsastuskammon voittaminen, kilpailujännityksen hallinta tai omien henkisten taitojen parantaminen.

Lisäksi saat oheismateriaalia ja videoluennon, jossa tiivistetään mielen rauhoittamisen ja keskittymisen parantamisen tekniikoita.

 

Ilmoittudu
[email protected]

tai +358400307493 

199 €

sis. alv. 24 %

 

Osta valmennus

Henkilökohtainen Mind Riders Mentaalitaito -valmennus 12 kk

- Mind Riders Mentaalitaito - verkkokurssi

- Mind Riders Mentaalitaidot jäsenyys 12 kk.

- Pääsy kuukausizoomeihin 

- 9 Henkilökohtaista puhelinvalmennusta tai WhatsApp ratsastustuntia n 45 min.

 

990€

sis. alv. 24% 

Ilmoittaudu 
[email protected] or +358400307493
 
Osta valmennus

Kertamaksu Mind Riders - kuukausi zoomiin

Mind Riders kuukausizoom, jos et ole jäsen.

Livezoom järjestetään kuukauden viimeisenä tiistaina klo 19-20.30

Ilmoittaudu

[email protected]
or +358400307493 

35 € / kertamaksu ei jäsenelle

 

 

Ilmottaudu livezoomiin

Mind Riders tuotteet sovittu maksu

Käytä tätä maksutapaa, kun olet sopinut Suskin kanssa palvelusta ja hinnasta.


[email protected]

tai +358400307493 

 

 

Maksa nyt

Kokemuksia Mind Riders -koulutuksen käyneiltä.

"Hengitysharjoitukset on todella auttaneet moniin asioihin..
Kurssi oli tosi hyvä, suosittelen kaikille ehdottomasti!"
- Marjo

Pakko sanoa, että ihan uskomatonta miten eri tunnelmissa avattiin kisakausi tänään kun millaista viimekaudella oli.

Nyt vasta huomaan, että harjoituksista on ollut näin valtavasti apua. Kiitos!

- Jenni

Kurssin sisältö oli antoisa, mutta isoin merkitys oli mielestäni sun persoonalla: olet ihailtavan rento, oma itsesi ja avoimesti kertonut elämästäsi haasteineenkin. Se teki muhun vaikutuksen (sai kiinnostumaan kursseistasi kun luin artikkelin). Rohkaiseva innostunut energiasi tarttuu.Luulen,että juuri välittämäsi energia ja sen myötä tunnetason muutos oli kurssin isoin anti.

- Jenna

Mentaalivalmentaja

Suski Fagerström

Huikean ammattitaidon pohjana on Suskin yli 40-vuotinen hevosura kilparatsastajana, ratsuttajana, Master-tason ratsastuksenopettajana ja hevosalan yrittäjänä. Suski on opiskellut psyykkistä valmennusta yli 30 vuotta.

Minun tarinani

Aloitin kilpaurani jo 7-vuotiaana kilpaillen lähinnä esteratsastuksessa ensin poneilla, sitten hevosilla kansallisissa ja kansainvälisissä luokissa. Olen kouluttanut ja kilpailuttanut paljon nuoria hevosia.

Oman kilpaurani ja elämän mittaisen hevosten parissa työskentelyn ansiosta olen kokenut, että ammattitaitoinen valmentaja, joka osaa huomioida kaikentasoisten ratsastajien ja hevosten tarpeet, on todella olennainen kehittymisen ja menestyksen kannalta.

Kilparatsastajana huomasin henkisen valmentautumisen merkityksen. Opiskelin elämäntaidon valmentajaksi, koska halusin auttaa myös muita kuin ratsastajia saavuttamaan tavoitteensa ja unelmansa.

Ratsastuskoulun kasvatti

Vanhempani perustivat ratsastuskoulu Poni-Haan ollessani kuusivuotias. Olin innokas ponityttö ja ratsastin todella paljon. Vartuttuani opiskelin ratsastuksenopettajaksi. Myöhemmin olin joitakin vuosia töissä opettajana Poni-Haassa ja Ypäjällä ratsuttajalinjan opettajana.

Vuonna 1991 minusta tuli Poni-Haan toimitusjohtaja. Kävin Helsingin kauppakorkeakoulun järjestämän vuoden kestävän OMA pienyritys -koulutuksen, josta sain paljon tietoa yrityksen johtamisesta. Suoritin myöhemmin yrittäjän ammattitutkinnon. Poni-Haasta tuli Suomen suurin ratsastuskoulu ja meidät valittiin Vantaalla vuoden yrittäjiksi 2005.

 

Liikaa kaikkea, liian pitkään

Olin kunnianhimoinen. Minulla oli paljon ideoita ja visioita, joita toteutimmekin veljeni Pontus Fagerströmin ja Poni-Haan upean henkilökunnan sekä talliyhteisön kanssa. Elimme hienoja aikoja. Toimitusjohtajan työ oli ajoittain melko stressaavaa, enkä koskaan oikein osannut hoitaa itseäni. Söin satunnaisesti mitä sattui, enimmäkseen Mäkkärin Big Mac -aterioita ja karkkia. Aamupalaa en syönyt koskaan. Nukuin hyvin vähän ja kävin nuorempana paljon ulkona kavereitten kanssa, jolloin tuli valvottua entisestään. Tein todella pitkiä päiviä ilman riittävää lepoa. Olin mukana useassa vapaaehtoistoiminnassa. Viikonloput menivät kisamatkoilla ja lomat olivat juhannuksena ja marraskuussa viikko, pari etelässä.

Burn out ja pakkoherätys

Nautin täysin siemauksin työstäni, mutta molemmista päistä itseni polttaminen vaati veronsa ja sairastuin lopulta burn outiin. Vuonna 2004 tapasin mieheni, jonka myötä asetuin elämään normaalimpaa perhe-elämää ja aloin odottaa poikaamme. Työstressi ja paineet, ihmissuhdeasiat töissä ja rahahuolet kuitenkin painoivat edelleen ja menetin niiden vuoksi usein yöuneni. Olin todella uupunut eikä minulla lopulta ollut mitään unelmia tai innovatiivisuutta. Opin kokemuksien kautta, että itsestä huolehtiminen on kaikista tärkein asia. 

Oman opiskelun kautta muiden avuksi

Aloitin vuonna 2011 elämäntaidon valmentajan opinnot, lähinnä saadakseni keinoja toimia ja apuja yrityksen johtamisessa, etenkin henkilöstöasioissa. Innostuin aiheesta niin paljon, että opiskelin Master Coachiksi. Koulutuksessa opin ymmärtämään enneagrammista ja ihmisten eri persoonallisuustyypeistä, mistä sain huikeat työkalut itseni johtamiseen! Innostuin aiheesta niin, että jatkoin enneagrammi-ohjaajakoulutukseen. Koulutusten aikana ymmärsin, kuinka tärkeää on läsnäolo sekä päivittäinen hiljentyminen ja opiskelin vielä Mindfulness-ohjaajaksi.

Viimeisinä vuosina ennen Poni-Haan myyntiä vuonna 2014 koin saaneeni hyviä työkaluja sekä itseni että yrityksen johtamiseen. Muutin omilleni vuonna 2018, jota seurasi avioero ja uusi elämä.

Nautin taas täysillä työn tekemisestä. Sain takaisin elämäniloni ja roppakaupalla uusia unelmia. Koen saaneeni niin paljon työkaluja omaan elämääni, että haluan jakaa osaamistani sitä kaipaavalle, niin hevospiireissä kuin niiden ulkopuolella.

 

Ratsastuksen master-opettaja on kansainvälisesti kvalifioitu korkein ratsastuksenopettajan taso, mille yhtenä edellytyksenä on kilpailu vaativalla tasolla este- tai kouluratsastuksessa sekä nuoren hevosen kouluttaminen.

Koulutus ja kokemus

 • Yrittäjä, Mind Riders - Suski Fagerström, ratsastusvalmennuksia, luentoja ja kursseja eri puolella Suomea vuodesta 2014 
 • Liiketalouden ammattitutkinto 2020
 • EIF Enneagrammiohjaaja 2019
 • Digituotesuunnittelijan ammattituntkinto 2019
 • MB Huippuvalmentaja 2018
 • Mindfulness-työssäohjaaja 2017
 • MB Master Coach 2015
 • MB Elämäntaidon valmentaja 2011
 • Yrittäjän ammattitutkinto 2004
 • Ratsastuskoulu Poni-Haka Oy:n toimitusjohtaja 1991 - 2014
 • Vuoden yrittäjä Vantaalla 2005
 • Ponien estemaajoukkuevalmentaja 2000 - 2004
 • Master-ratsastuksenopettaja 2001
 • Finn Derby voitto 1999
 • Helsingin kauppakorkeakoulun OMA -pienyrittäjäkoulutus 1996-97
 • A-valmentajakoulutus
  (nykyinen II-tason valmentaja) 1996
 • Ypäjän hevosopistossa ratsuttajalinjan opettaja 1989 -1991
 • Ratsastuksenopettaja 1987
 • Kilparatsastaja 1976 - 1999

"Loistavan yhteistyön saavuttamiseksi hevosen kanssa on tärkeää kehittää omia henkisiä taitoja sekä ratsastustaitoa. Ratsastajan ja hevosen hyvinvoinnin takaamiseksi on panostettava omaan henkiseen kasvuun ja hyviin ratsastustaitoihin."

Ilmoittaudu valmennuksiin ja -kursseille nyt!

Voit ilmoittautua puhelimitse tai emailin kautta

[email protected]

+358 40 030 7493