ENG
SWE

Mental Coaching för ryttare

I våra mentala coaching-sessioner får du personlig vägledning skräddarsydd specifikt för dina behov.

Oavsett om du söker hjälp med tävlingsnervositet, rädsla för galoppering eller ridning. Eller om du vill förbättra din mentala styrka, mod och fokus, så är jag här för att stödja dig varje steg på vägen.

För att anmäla dig till kurser och coaching-sessioner, vänligen skicka ett e-postmeddelande till mig på [email protected] eller ring på
+358 40 030 7493

Kurser

Välkommen till Mind Riders Mental Coaching!  

Där vi stärker ryttare på alla nivåer med effektiv mental coaching. Våra program är utformade för att hjälpa dig förstå hur dina tankar, humör och känslor påverkar ditt partnerskap med hästar.

Upptäck nyfunnen avslappning, självförtroende och mod när du lär dig värdefulla tekniker för att hantera känslor och anta nya perspektiv. Förbättra dina färdigheter och tankesätt för bättre kommunikation och anslutning med din häst.

Förvärva verktyg för att hantera en mängd olika känslor i olika situationer, anpassade till behoven hos olika hästar. Oavsett om du är en fritidsryttare eller en professionell, utrustar Mind Riders Coaching dig med den mentala styrkan att blomstra i hästvärlden.

Närvaro

Din förmåga att vara fullt närvarande i stunden med din häst är avgörande för effektiv kommunikation och partnerskap.

Intuition

Erfarna ryttare förlitar sig ofta på intuition och instinkt för att vägleda sina beslut och handlingar. Med övning och koncentration kommer du att lära dig att använda din intuition också.

Visualisering

Många framgångsrika ryttare använder visualiseringstekniker för att mentalt repetera sina ritter och förutse utmaningar. Vi övar på denna teknik guidat i Mind Riders-träning.

Visualization

Many successful riders use visualization techniques to mentally rehearse their rides and anticipate challenges. We practice this technique guidedly in Mind Riders training.

Anslutning och samförstånd

Att bygga en stark anslutning och rapport med din häst är avgörande för effektiv kommunikation och partnerskap.

Mod

Ridning kräver mod att möta rädslor, ta risker och gå utanför bekvämlighetszoner.

Äventyrlig anda

Många ryttare dras till äventyret och utforskningen som kommer med ridning i olika miljöer och discipliner. På liknande sätt tillåter att omfamna en anda av nyfikenhet och utforskning i din ridningsresa dig att upptäcka nya vägar för tillväxt och innovation.

Kurser

Mind Riders Supermind online course.

 1. Fokus och Koncentration: Ridning kräver intensivt fokus för att navigera säkert genom olika miljöer. Att upprätthålla koncentrationen hjälper dig att producera högkvalitativ ridning.

 2. Anpassningsförmåga: Ridning innebär ofta att ställas inför oväntade situationer och att snabbt anpassa sig.

 3. Kreativitet: Som ryttare behöver du tänka kreativt för att övervinna hinder på vägen, du kommer att behöva kreativitet för att snabbt hantera rädsla och ångest.

 4. Problem-lösning: Ridning kan presentera utmaningar som kräver snabba problemlösningsförmågor. Du kommer att stöta på hinder som sinnesblockeringar eller tekniska problem som kräver innovativa lösningar med hästar.

 5. Motståndskraft: Ridning kan vara fysiskt och mentalt krävande, vilket kräver motståndskraft för att ta sig igenom tuffa tider. I hästvärlden kan du möta kritik eller motgångar, så motståndskraft är avgörande för att studsa tillbaka och fortsätta producera bra ridning.

 6. Riskhantering: Ryttare måste bedöma risker och fatta beslut snabbt för att säkerställa sin säkerhet. På liknande sätt måste du inom ridning utvärdera de potentiella riskerna och fördelarna med olika tillvägagångssätt för att effektivt kommunicera med din häst.

 7. Uppmärksamhet på detaljer: Ridning kräver uppmärksamhet på detaljer av säkerhetsskäl och för att få god kommunikation med hästen.

 8. Empati och förståelse: Att förstå din hästs beteende och behov är avgörande för effektiv ridning, precis som att förstå dina egna preferenser och bekymmer är väsentligt för att skapa en stark samarbetsrelation med din häst.

 9. Tålamod: Ridning och att arbeta med hästen kräver både tålamod och uthållighet för att uppnå mästerskap och framgång över tid.

 10. Kontinuerligt lärande: Slutligen är både ridning och att förstå din häst områden där det alltid finns något nytt att lära sig. Att odla en inställning av kontinuerligt lärande hjälper dig att ligga steget före inom båda områdena.

  Genom att slipa dessa mentala färdigheter kan du utmärka dig både som ryttare och som hästhantlare och skapa innehåll för din framgång. Dessa färdigheter kommer du att lära dig i Mind Riders Supermind-utbildningen.

Personligt anpassad Mind Riders Supermind-skolning

 

Riktad till:

Ryttaren lär starka mentala färdigheter, vilket gör det möjligt, att behålla fokus och beslutsamhet, hantera rädsla och stress, och upprätthålla en positiv attityd även i utmanande situationer.

Vi sätter realistiska mål och guidar dig genom din transaktion. Genom att visualisera framgångsrika prestationer förbättrar du samarbetet med din häst, vilket leder till förbättrade resultat.

Tre månaders personlig hjälp.

4 personliga mentala coachningssessioner via Zoom, korta meddelanden via WhatsApp och analys av skickade videor genom WhatsApp. Dessutom får du tillgång till en 6-delad onlinekurs där du kommer att lära dig om hjärnfunktion, förbättra självmedvetenhet, skaffa tekniker för att lugna ett stressat eller ängsligt sinne, förstå och ändra negativa övertygelser, få värdefulla tips för att förbättra motståndskraften och tillgång till instruktionsvideor för att förbättra din ridposition.

Anmäl dig [email protected] eller 435800307493

Totalt belopp: 990€ + 24% moms 237,6€ = 1227,60€

Kort Personlig Mental Coaching för Ryttare

Via telefon eller Zoom. Två cirka 45-minuters samtal.

Coachningens ämne kommer att anpassas efter dina specifika behov, vare sig det handlar om att övervinna rädsla för ridning, hantera tävlingsnervositet eller förbättra dina egna mentala färdigheter.

Dessutom kommer du att få kompletterande material och en videoföreläsning på YouTube som sammanfattar tekniker för att lugna sinnet och förbättra fokus.

250€ inc. moms 24% 

Anmäl dig nu 
[email protected] or +358400307493

 

Enroll now

Personlig Coaching

Via telefon eller Zoom.

Pris: 80 € per session, cirka 45 minuter

Enroll now
[email protected] or +358400307493
 
Enroll now

WhatsApp Video Coachning för Ridning

WhatsApp video coaching över telefon, där ryttaren använder trådlösa hörlurar för kommunikation under videosamtalet.

Detta kräver en stabil internetanslutning i stallet och en stativ eller assistent för att hjälpa till med att ställa upp hinder om det behövs.

Uppgifter under videocoachningssessionerna kommer att fokusera på grundläggande arbete och hållas på en måttlig nivå.

Anmäl dig nu
[email protected]

eller+358400307493 

Pris: 75€ per session, cirka 45 minuter.
Enroll now

Mind Riders Mental Coaching agreed payment

Use this payment method when you have agreed with Suski on the service and the price.


[email protected]

or +358400307493 

 

 

Pay now

"Sträva efter en perfekt partnerskap med din häst genom att utveckla fantastiska mentala förmågor. För att säkerställa välbefinnandet för ryttaren och hästen är det viktigt att investera i dina mentala färdigheter och goda ridkunskaper."

Din Mental Coach

Suski Fagerström

Med över 40 års omfattande erfarenhet inom hästvärlden som tävlingsryttare, tränare, mastarnivå ridlärare och hästföretagare är Suski Fagerström din betrodda mentor. Med en bakgrund av att ha studerat psykologisk coachning i över 30 år har Suski odlat en rikedom av expertis.

Mind Riders-systemet är en sammanfattning av Suskis undervisning, som integrerar hennes personliga resa inom ridning, företagande, undervisning och livserfarenheter, tillsammans med de mångsidiga färdigheter som förvärvats genom olika utbildningsprogram.

För många av oss inom hästgemenskapen finns det ett ständigt behov av att utvecklas och anpassa sig till nya tillvägagångssätt inom ridning, undervisning och hantering av hästar inom denna älskade sport. Gå med oss på denna transformerande resa när vi förbättrar våra färdigheter och omfamnar ett nytt perspektiv.

Min historia

Min historia inom hästvärlden började 1974 när mina föräldrar etablerade en ridskola, när jag var sex år gammal. Jag tog över rodret 1991 och ledde skolan framåt tills vi slutligen sålde den år 2014. Under dessa fyra decennier växte Poni-Haka till att bli Finlands största ridskoleinstitution, med 50 lektionshästar, ett team på 10 engagerade medarbetare och cirka 700 elever som betjänades varje vecka.

Formellt utbildad som ridlärare år 1987 och uppnådde mästarestatus år 2001, sträckte sig min passion för hästsport bortom tävling. Från 1976 till 1999 navigerade jag höjder av hoppning, tävlande internationellt upp till 150-nivån. Samtidigt ägnade jag betydande ansträngningar åt att utbilda unga hästar och utveckla deras potential.

Men resan var inte utan sina utmaningar. Att möta stunder av utbrändhet insåg jag behovet av djup personlig transformation. Genom att omfamna detta begav jag mig ut på en resa av självupptäckt, förvärvade expertis som mästare i livscoaching, Enneagram och mindfulness-praktiker. Sedan 2014 har jag aktivt delat med mig av kunskap genom föreläsningar och omfattande coachningssessioner inom ridskolor och stall, och belyser det intrikata samspelet mellan den mänskliga psyket och hästbeteendet.

År 2022 grundade jag Mind Riders Coaches, ett nyskapande initiativ som syftar till att rusta ridlärare med en djupare förståelse för det mänskliga psykets påverkan på hästrelaterade aktiviteter. Med nära 90 deltagare som redan har nytta av programmets djupgående läroplan, levererat genom en kombination av direktsända Zoom-sessioner och självstyrd videomoduler, har företaget mötts av stor framgång i Finland. Med ambitionen att utöka denna transformerande idé globalt, ser jag fram emot att erbjuda liknande program på engelska inom en snar framtid.

Mina erfarenheter har lett mig till en djup insikt: effektiv hästkunskap överskrider rent teknik; den bygger på att främja djupa förbindelser mellan människor och hästar. Trots att jag för närvarande har stegat bort från ridning och hästägande fortsätter jag att kanalisera min expertis in i det jag kallar "människoviskning", där jag guider ryttare genom emotionella hinder och underlättar djupa partnerskap med deras hästkompanjoner.

Utöver individuell coachning har jag också erbjudit stöd till ridskolor, där jag främjar harmoniska arbetsmiljöer där anställda engagerar sig med hästar och kunder med lugn och positivitet. Att bevittna de transformerande effekterna av dessa initiativ bekräftar mitt åtagande att berika hästgemenskapen genom holistiska metoder för hästkunskap och mänsklig utveckling.

Susann's Education and Experience

 • 2014-2024: Entreprenör, Mind Riders - Suski Fagerström, som erbjuder hästrelaterad coachning, föreläsningar och kurser över hela Finland.

 • 2020: Professionell examen i företagsekonomi.

 • 2019: EIF Enneagram Coach.

 • 2019: Professionellt diplom i digital produktutformning.

 • 2018: MB Top-Life Coach.

 • 2017: Mindfulness-arbetsledare och coach.

 • 2015: MB Master Life Coach.

 • 2011: MB Life Coach.

 • 2004: Entreprenörskapsdiplom.

 • 1991-2014: VD för Pony-Haka Riding School Ltd.

 • 2005: Årets entreprenör i Vanda.

 • 2000-2004: Ridtränare för Finlands ponny hopplag.

 • 2001: Examen som Masterridlärare.

 • 1999: Seger i Finn Derby.

 • 1996-97: Affärsutbildning vid Helsingfors Handelshögskola.

 • 1996: Utbildning till tränare nivå A (för närvarande nivå II-tränare) med inriktning på idrottspsykologi.

 • 1988-1991: Instruktör i ridutbildningsprogrammet vid Ypäjä Högskola för Hästbranschen.

 • 1987: Examen som ridlärare.

 • 1976-1999: Tävlingsryttare inom hoppning.

 •  

Anmäl dig nu för coachningssessioner och kurser!

Du kan anmäla dig till coachningssessioner och kurser via e-post eller telefon.

[email protected]

+358 40 030 7493